Японска фирма, в топ 50 на най-иновативните световни компании, закупи 180 декара в Тракия икономическа зона

Японска фирма, в топ 50 на най-иновативните световни компании, закупи 180 декара в Тракия икономическа зона

Японска фирма, в топ 50 на найиновативните световни компании,
закупи 180 декара в Тракия икономическа зона

Италианският „Ферети Холдинг“ и българският „Сиенит Холдинг“ подписаха споразумение за продажба с японската фирма SMC Industrial Automation на 180 000 кв.м. терен в индустриална зона Марица, Пловдив. Това съобщава в бюлетина си Сдружението на италианските предприемачи Конфиндустрия България /Confindustria Bulgaria/.

Сделката е осъществена от дъщерните фирми в страната – „Сифер“ и SMC Industrial Automation Bulgaria, и от юридическата кантора „Респект консулт“, член на Конфиндустрия България.

Терените, собственост на италианската група, включват площ от 700 000 кв.м с високо ниво на инфраструктура в резултат на осъществените през последните две години инвестиции. Японското дружество SMC Industrial Automation, което е водещ световен доставчик на пневматика, планира реализирането на високотехнологично производство, увеличавайки атрактивността на зоната, в която са ситуирани фирми, като Liebherr, Schneider Electric, Socotab, Mercedes, Linde, Jumbo и Fresh Logic. Индустриална зона „Марица“ е част от „Тракия икономическа зона“ – един от найважните проекти на България, в който до момента са реализирани инвестиции за над 1 милиард евро.

SMC е световен лидер на пазара в индустриалната автоматизация с пневматични и електрически системи с фабрики в 28 страни. Произвежда основно Hi-Tech пневматични системи за контрол с широко приложение. За японската компания работят 1360 опитни инженери, като техническите центрове на фирмата са разположени в Япония, Китай, САЩ и Европа. През 2011 г. списание „Форбс“ класира SMC на 49-то място сред ТОП 100 на най-иновативните компании в света.