За нас

„Сиенит холдинг” АД е една от големите български фирми в сферата на строителството и инвестициите. Дружеството има богат и дългогодишен опит в изграждането на мащабни промишлени, логистични, инфраструктурни, енергийни и търговски обекти, както и на множество ваканционни и жилищни обекти. Дружеството разполага с екип от утвърдени професионалисти и пълната гама необходимо строително и машинно оборудване.

Разнообразната дейност се реализира чрез създаване и участие в редица дъщерни дружества, всяко от които със специфичен предмет на дейност. „Сиенит холдинг“ инвестира в собствени проекти, както и изпълнява строителни обекти по задание на инвеститора. Дружеството изгради промишлените и логистични обекти на световни концерни като „Ферерро“, „Либхер“, „Сокотаб“, „Кауфланд“, „АББ“ и др. Участва в построяването на новия терминал на летище София, фирма от холдинговото дружество изпълнява част от строително-монтажните работи на софийското метро. Част от дейността включва и изграждането на фотоволтаични паркове, както и на бетонови фундаменти за ветрогенератори.

„Сиенит Холдинг“ АД е инициатор на създаването и развитието на индустриални зони в България. През 2005 г. компанията реализира първата индустриална зона в страната – зона „Раковски“, която е подкрепена от местната общинска власт, Българската агенция за инвестиции и Германо-българската индустриално-търговска камара. В момента дружеството разработва 5 индустриални зони в района около Пловдив - Марица, Раковски, Калояново, Куклен, Калековец и е в основата на най-голямата българска икономическа зона „Тракия“- ТИЗ. Повече информация за индустриалните зони може да видите тук.

„Сиенит холдинг“ реализира съвместни проекти с инвеститори от Израел, Италия, Великобритания, Китай , както и си сътрудничи успешно с държавата и общините под формата на публично-частно партньорство.